1. Parcul cu Sakura din Comrat

În parcul din orașul Comrat sunt plantați pomi de cireș japonez – Sakura. În luna aprilie acești pomi înfloresc cu un roz deosebit de frumos, iar parcul se umple de vizitatori. În această perioadă, parcul este plin de vizitatori, care admiră și se fotografiază cu această frumusețe nemaipomenită. Dacă sunteți în zonă, nu ratați ocazia …
2. Ce poți vedea la Orașul Caprelor “Kozy” – prețuri, program de activitate, imagini

Ce este orașul Kozy? Orașul Kozy este un loc de interes atât pentru copii, cât și pentru adulți, deoarece oferă o infrastructură bine dezvoltată, care cuprinde o varietate de opțiuni pentru cazare și divertisment. Turiștii pot alege dintre diferite opțiuni de cazare, inclusiv case de locuit în care trăiesc capre, dar și un sanatoriu, un …
3. Conacul familiei Balioz

Construit între anii 1852 și 1873, conacul din Ivancea este una dintre clădirile istorice importante din Republica Moldova. Acesta a fost comandat de către boierul armean Carabet Balioz și se crede că acesta a fost administratorul și ginerele lui Manuc Bei. Clădirea este construită în stil european vestic, dar prezintă și elemente ale clasicismului rus. …
4. Ferma de cai din Ceadîr-Lunga

Dacă vă aflați vreodată în capitala Găgăuziei – Comrat, sau mai aproape, în Ceadîr-Lunga, atunci vă recomandăm să vizitați celebra fermă de cai At-Prolin. Aceasta se află în localitatea Ceadîr-Lunga, fiind la doar o jumătate de oră cu mașina de Comrat. Și dacă vă plac caii, atunci faceți tot posibilul să vizitați acest loc uimitor! …
5. ZooClub Bardar – Un loc cu animale exotice, pe peisaj familiar Moldovenesc

Dacă doriți să vă alăturați lumii animalelor sălbatice, atunci bine ați venit la Mini Zoo “ZooClub”! Un loc exotic la doar 13 km de Chișinău, în satul Bardar. Pe un peisaj moldovenesc familiar puteți întâlni animale exotice neobișnuite și păsări din toată lumea. Totul a început în anii 1990, când Igor Balzhikov, zootehnist de profesie, …
6. Podul suspendat peste Răut din localitatea Piatra

În localitatea Piatra, raionul Orhei pe lângă stâncile de lîngă Răut se găsește și un pod pietonal peste același râu. Nu se cunoaște exact când a fost construit, însă este navigabil și destul de sigur. De pe pod se deschide o priveliște frumoasă către fluxul râului Răut, podul devenind o atracție turistică locală. Imagini: …
7. Descoperă stejarii uriași din raionul Florești

Stejarul uriaș de la Cobâlea Imagine: natura.md Se presupune că acest enorm stejar avea deja peste 150 de ani când la umbra lui s-a odihnit Ștefan cel Mare. Conform legendei, Voievodul şi Maria Voichiţa au luat masa sub stejar, în timpul călătoriei lor către mănăstirea rupestră de la Ţâpova, unde s-au căsătorit. Cu toate acestea, …
8. Monumentele cu tancuri din Moldova – unde se află și cum arată

Pe teritoriul Republicii Moldova sunt 8 tancuri monumente, de pe vremea celui de-al doilea război mondial. Tancurile au fost instalate în perioade diferite, în locurile unor bătălii. Mai jos veți găsi lista acestor tancuri, cu poze și locația pe hartă. Nu încurajăm instalarea monumentelor de acest fel, doar considerăm că sunt și ele unele locuri …
9. Camping Voyage – O locație perfectă pentru petreci în orice perioadă a anului

Camping Voyage este una din cele mai atractive oferte din apropierea Chișinăului. Locația oferă foișoare, terasă, dar și un pavilion de tip închis, încălzit, de asemenea este și aer condiționat. De asemenea, locația este iluminată, dotată cu grătar. Este un local perfect pentru orice eveniment, indiferent că e în perioada caldă, sau rece a anului! …
10. Dealul țiganilor de la Soroca – O destinație turistică unică, micile Paris, Washington și Moscova din Moldova.

Ce este Dealul Țiganilor din Soroca? Dealul ţiganilor din Soroca este un cartier rezidenţial din localitate, care însă iese în evidență printr-o arhitectură absolut unică, extraordinară. Cartierul este considerat “capitala neoficială a ţiganilor”, turiştii sânt încântați de priveliştea oferită de casele etnicilor romi. Pe singura ridicătură importantă din oraş, ţiganii au reuşit să ridice, în …
11. Moldova Necunoscută – Buncărul de la Olișcani, care trebuia să fie un centru de comandă al armatei URSS

Cum a fost construit buncărul de la Olișcani? Construcția buncărului din pădurea Olișcanilor a început în perioada sovietică și pe atunci era un obiect secret. Pe atunci autoritățile au investit în construcție circa 32 de milioane de ruble sovietice. La acel moment, baza, conform unor informaţii, era aproape gata să fie dată în exploatare. Acolo …
12. Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi

Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi reprezintă un ansamblu de vestigii rupestre localizate în stâncile de calcar sarmațian de pe valea râului Răut, pe teritoriul Republicii Moldova în arealul localităților Trebujeni și Butuceni din raionul Orhei și Mașcăuți din raionul Criuleni. Complexele sunt situate – în principal atât pe versantul nordic al promontoriului Butuceni din stânga …
13. Mănăstirea Ciuflea

Mănăstirea este situată nu departe de centrul istoric al Chişinăului – piaţa Marii Adunări Naţionale, pe strada Ciuflea, 12. Catedrala Mănăstirii constituie un templu din piatră albă, cu nouă cupole aurite, construit de fraţii Teodor (1796-1854) şi Anastasie (1801-1870) CIUFLI, şi este cunoscută în popor drept „Mănăstirea Ciuflea”. Construcţia catedralei a fost începută în anul …
14. Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Iacov Persul”, Sireţi

În inima Basarabiei, la 16 km de Chişinau stă de veghe, ca un ochi de cer deschis între colinele înverzite, Mănăstirea Sfântului Mare Mucenic Iacov Persul, ctitorie monahicească contemporană ce se vrea a nu ruşina tradiţia ci a o continua creator. Satul Sireţi, în care se găseşte mănăstirea este situat în raionul Străşeni, sat cu …
15. Mănăstirea Vărzărești “Nașterea Maicii Domnului”

Mănăstirea este situată la 70 km de or. Chişinău, lângă satul Varzăreşti din r-nul Nisporeni, şi la 32 km faţă de cea mai apropiată gară – Bucovăţ. Istoric Mănăstirea Vărzăreşti este ctitoria boierului Stan Vărzari, contemporan cu domnitorul Alexandru cel Bun (1399-1432), care îşi făcuse faimă în ţară tocmai prin întemeierea şi sfinţirea acestei mănăstiri, …
16. Mănăstirea Horodca

(Visited 74 times, 13 visits today)
17. Mănăstirea Ulmu “Sf. Teodora de la Sihla”

Mănăstirea Ulmu este o mănăstire de maici amplasată în partea centrală a Republicii Moldova lângă localitatea Ulmu din raionul Ialoveni, la o depărtare de 35 km vest de Chișinău. Mănăstirea a fost fondată în 2004 și aparține de Mitropolia Basarabiei. (Visited 74 times, 13 visits today)
18. Mănăstirea “Sf. Gheorghe” Suruceni

La o distanţă de 12 km de Chişinău, lângă satul Suruceni, pe o colină împădurită, înconjurată de vii şi livezi, în preajma râuleţului Suruci, se găseşte mănăstirea de călugăriţe Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul întemeierii ei este considerat 1785. Tradiţia istorică spune că locul pe care se găseşte astăzi mănăstirea a fost dăruit de către boierul …
19. Mănăstirea Condrița

Manastirea Condrita este o manastire ortodoxa din Republica Moldova. Aceasta are hramul Sfantului ierarh Nicolae si este situata in satul Condrita, aflat pe paraul Catargul, la 15 kilometri de gara Straseni si la 26 de kilometri de municipiul Chisinau. Manastirea a fost ctitorita mai intai ca schit, in anul 1783, de ieromonahul Iosif, venit de la Manastirea Capriana. …
20. Descoperă Naslavcea – una din cele mai frumoase priveliști către Nistru

Năslavcea este localitatea cea mai de nord din Moldova. Aflată pe maul râului Nistru, din localitate se deschid priveliști deosebit de frumoase către râu și insula numită „inima Moldovei”. Este unul dintre locurile preferate a fotografilor moldoveni și internaționali. În Năslavcea există mai multe monumente naturale, zona formând practic o rezervație naturală. La sud de …
21. Centrala hidroelectrică de la Dubăsari este o destinație turistică mai puțin obișnuită din Moldova

Centrala hidroelectrică de la Dubăsari este o hidrocentrală situată în cursul mijlociu al fluviului Nistru, lângă orașul Dubăsari. Aceasta a fost construită între anii 1951 – 1954, și are o capacitate instalată a centralei este de 48 MW. Rezervuarul centralei formează un lac de acumulare, spre care se deschide o priveliște frumoasă de pe Hidrocentrală. …
22. Dealul Bălănești – cel mai înalt „vârf” al Moldovei

Dealul Bălănești (cunoscut și sub denumirea de Piscul lui Miron) este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova, având altitudinea de 430 m (429,5 metri, potrivit altor surse). Dealul Bălănești este situat în partea central-vestică a Republicii Moldova, la aprox. 30 de km de granița cu România, și la aproximativ 60 km vest …
23. Suta de Movile

Suta de Movile este o arie protejată din apropierea Prutului, în Republica Moldova. Lângă râul Prut, între satele Branişte şi Avrămeni, pe lungime de 8 kilometri şi o lăţime de 2 kilometri se ridică numeroase deluşoare (movile) cu înălţimea de 15-30 m care formează un adevărat spectacol al unduirii solului. Rândurile formate de aceste movile …
24. Unde se află și cum arată inscripția uriașă „Hollywood” din Moldova

Locuitorii din satul Coșcalia, raionul Căușeni s-au trezit peste noapte în Hollywood. Cuvântul de pe deal greu este greu descifrat, dar și au mai greu la pronunțat, informează Prime.md. Inscripția poate fi observată din orice colț al satului și este ideea lui Anatol Țăbârnă. Chiar dacă nu a fost niciodată peste ocean, el și-a dort să …
25. Cum arată moara de vânt din Mileștii Mici – una din puținele mori de vânt rămase în Moldova

Moara a fost construită de un localnic la sfârşitul anului 1890. În acea perioadă în sat erau cinci mori de vânt, însă doar una s-a mai păstrat până în zilele noastre. Preotul satului, care a studiat istoria localităţii, povesteşte că aceasta a rezistat tuturor intemperiilor. „A trecut prin două războaie mari, de fapt. A trecut …
26. Crama Asconi – delicii tradiționale și vin de calitate

Crama a fost fondată în 1994 și până în prezent rămâne o afacere de familie. Scopul nostru este de a face cel mai bun vin posibil, folosind cea mai bună tehnologie disponibilă, menținând în același timp tradițiile oamenilor noștri. De asemenea, dorim să împărtășim tot ceea ce am realizat cu vizitatorii noștri, locali sau străini! …
27. Rezervația peisagistică Tețcani și Podul vechi turcesc

Rezervația peisagistică Tețcani este o arie protejată, situată în cursul inferior al râului Vilia, la nord de satul Tețcani, raionul Briceni. Pe teritoriul sectorului landșaftic se află monumentul geologic „Secțiunea stratotipică tortonă”. Pantele văii sunt acoperite cu păduri de stejar pedunculat. Aici mai cresc și specii însoțitoare: arțar, plop și multe specii de arbuști. (Visited …
28. Cariera din satul Fetești – „Elveția din Moldova”

Satul Fetești este bogat în zăcăminte de calcar, iar cariera abandonată crează peisaje care lasă impresia de o mică Elveție în Moldova. Satul Fetești este situat într-o zonă deosebit de pitorească, unde zăcămintele de piatră de calcar reprezintă o mărturie impresionantă a forței naturii. Acest loc este cunoscut și sub numele de “Mica Elveție a …
29. Duruitoarea Veche și Lacul Costești-Stânca

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Pantele calcaroase abrupte prezente aici sînt marcate de grote înfrumuseţate cu stînci cu cele mai neobişnuite forme. Grota este săpată în stânca de deasupra satului, la o înălțime de 33 de metri.Cele mai spectaculoase sunt stâncile calcaroase, înzestrate cu grote de mărimi …
30. Rezervația „La Castel”, raionul Edineț

„La Castel” este o rezervație peisagistică de lângă satul Gordinești, raionul Edineț. Deși denumirea presupune un castel, aici nu există un castel adevărat. Legenda spune însă că acesta a fost aici cândva. Conform legendei, cândva, în aceste locuri, trăia o fată de o frumusețe nemaipomenită. Fata a fost răpită de iubitul său, pe care părinții …
31. Valea râului Ciorna

Râul Ciorna își are începutul la hotarul dintre raioanele Șoldănești și Florești. Acesta curge prin orașul Șoldănești, satele Parcani și Glinjeni din raionul Șoldănești, apoi prin satele Mateuți și Ciorna din raionul Rezina. Albia râului trece printr-o vale imensă. În unele locuri, adâncimea acesteia atinge 200 de metri. „Pereții” din calcar ale văii sunt acoperiți …
32. Mănăstirea Hâncu

Mănăstirea Hîncu (Hâncu) este o mănăstire de călugărițe din Bursuc, raionul Nisporeni, Republica Moldova. A fost fondată în 1678. Sărdarul Mihalcea Hâncu s-a remarcat în răscoala contra despotului Gheorghe Duca, dar și prin întemeierea mănăstirii care acum îi poartă numele. La poalele codrilor falnici, într-un loc liniștit și pitoresc, prin binecuvîntarea Bunului Dumnezeu, în a …
33. Mănăstirea Curchi

Mănăstirea Curchi este o mănăstire de călugări din Republica Moldova, unul din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii basarabene. Este situată în Codrii Orheiului, pe teritoriul satului Curchi, raionul Orhei. Ca ansamblu arhitectural s-a constituit în secolele XVIII – XIX. Este compusă din cinci biserici, două clădiri cu chilii, stăreție, mai multe încăperi auxiliare, o …
34. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Căuşeni

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni este un monument arhitectural construit în secolele XVII – XVIII. Este ctitorit de către domnitorul Moldovei Grigore Callimachi și mitropolitul Daniil al Proilaviei. Pictura datează din anul 1763 și este opera zugravilor Stanciul Radu și Voicul. Este un monument unic în spațiul est-carpatic prin amplasarea sa sub nivelul solului …
35. Mănăstirea Țîpova

Mănăstirea rupestră „Adormirea Maicii Domnului” din Țipova este o mănăstire rupestră de călugări din Republica Moldova. Este situată pe malul drept al râului Nistru în apropiere de satul Țipova din raionul Rezina. Biserica datează din secolele XVI-XVII. Mănăstirea este de rit ortodox și adăpostea 9 viețuitori în anul 2012. Ea se găsește la o distanță …
36. Orheiul Vechi și Trebujeni – unul din cele mai frumoase locuri din Moldova

Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Complexul cuprinde cîteva zeci de hectare ale orașului medieval Orhei (sec. XIII–XVI), denumit ulterior Orheiul Vechi (după părăsirea așezării date și întemeierea în alt loc a unui oraș nou, cu …
37. Catedrala Mitropolitană din Chișinău, Scuarul Catedralei și Arca de Triumf

Scuarul Catedralei (denumit și Parcul Catedralei) este parc din centrul Chișinăului, unul dintre cele mai vechi din oraș. A fost fondat în 1836, odată cu Catedrala Mitropolitană. În prezent, este unul dintre cele mai populare locuri din Chișinău pentru plimbări și relaxare, în plus, în parc se organizează adesea diverse târguri și evenimente. (Visited 74 …
38. Lumânarea Recunoștinței din Soroca

Lumânarea Recunoștinței este un monument în Soroca, Republica Moldova. A fost inițiată de Ion Druță. Este amplasată pe un versant între fluviul Nistru și râpa lui Bechir. (Visited 74 times, 13 visits today)
39. Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău

Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” este cel mai vechi parc din Chișinău, Republica Moldova. A fost conceput și amenajat în manieră clasică. Se consideră că ar fi fost plantat în 1818. Planul a fost întocmit de arhitectul și inginerul cadastral al Basarabiei Ozmidov în anii 1816-1817. Lucrările principale au început în 1825, când …
40. Cetatea Tighina

Cetatea Tighina (redenumită de turci în Bender) este o cetate moldovenească din secolul al XV-lea, din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, pe care a construit-o inițial din pământ și lemn – o palancă, pentru a apăra vadul de tătari. Cetatea de pământ era, probabil, rotundă sau semicirculară, avea șanț și val de apărare, iar …
41. Parcul Țaul

Parcul Țaul este situat în partea de sud a satului Țaul, raionul Dondușeni. Are o suprafață de 46,2 ha și este situat la câțiva kilometri de orașul Dondușeni și la aproximativ 200 km de Chișinău. Este o arie protejată din Republica Moldova, reprezentând un monument de arhitectură peisagistică. Se află în administrarea Primăriei satului Țaul. …
42. Cetatea Soroca

Cetatea Soroca este o cetate moldovenească din secolul al XV-lea, clădită din lemn de Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră de către Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea. Izvoarele istorice menționează ridicarea unor cetăți pe Nistru la vaduri, din lemn sau din piatră, în scaunul cărora se așază …
43. Conacul Ralli Manor

Conacul lui Zamfirache Ralli este o fostă reședință boierească de la începutul secolului al XIX-lea, construită de bogatul boier grec Zamfirache Ralli, în satul Dolna, gubernia Basarabia (în prezent raionul Strășeni, Republica Moldova). Locul a devenit mai cu seamă cunoscut datorită faptului că a fost vizitat adeseori de cunoscutul poet rus Aleksandr Pușkin, exilat între …
44. Muzeul Național de Arheologie și Istorie

Muzeul este situat în clădirea istorică a Gimnaziului nr. 1 de băieți înființat în perioada țaristă, ulterior, aici s-a aflat Liceul de băieți „B.P. Hasdeu”, între anii 1945-1963 aici a fost plasat detașamentul de grăniceri „Nistru”, iar în 1963-1977, Universitatea Tehnică. Cutremurul din 1977 a provocat daune semnificative edificiului. Din 1980 până în 1987 a …
45. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală este un muzeu din municipiul Chișinău, situat pe str. Mihail Kogălniceanu, 82. A fost creat în octombrie 1889 în baza colecției exponatelor primei expoziției agrare din Basarabia, organizată sub inițiativa baronului A. Stuart. Edificiul muzeului (oficial – „Clădirea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, fost Muzeu zoo-agricol …
46. Muzeul Național de Artă

Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM) este un muzeu din centrul Chișinăului, singura instituție de acest profil din Republica Moldova. Acesta a fost fondat de către Alexandru Plămădeală și Auguste Baillayre în anul 1939. Actualmente, patrimoniul MNAM numără peste 39.000 de opere, care reflectă dezvoltarea artelor plastice din sec. XV-XXI. În muzeu permanent funcționează …
47. Casa-muzeu Alexandru Donici

Pe moșia pe care o deținea Dimitrie Donici, de la tatăl său Constantin Donici, s-a construit acest frumos conac, în anul 1765, de către părinții fabulistului, Dumitru și Elena Donici. Planul casei, așa cum rezultă din schița elaborată la 14 mai 1973 de către un institut de proiectări, reprezenta situația reală a conacului la data …
48. Casa-muzeu Alexandru Pușkin

Casa-muzeu „Aleksandr Pușkin” este un muzeu și monument de arhitectură de valoare națională, inclus în Registrul de monumente de istorie și cultură a municipiului Chișinău. (Visited 74 times, 13 visits today)
49. Vinăria Purcari

Purcari este liderul incontestabil în rândul vinurilor de clasă premium din Republica Moldova, recunoscut la nivel mondial pentru legendarele vinuri Roșu de Purcari și Negru de Purcari. Vinăria este localizată în Regiunea Purcari. De-a lungul anilor, a obținut peste 250 de medalii la concursuri internaționale prestigioase precum Decanter World Wine Awards, International Wine & Spirits …
50. Vinăria Mileștii Mici

Republica Moldova a obținut titlul de “ţara cu porțile deschise în paradisul vinului”, deoarece producerea vinului este îndeletnicirea de bază a moldovenilor. Oricine intră aici este binevenit. Departe de hotarele republicii este bine cunoscută, apreciată şi iubită producţia Combinatului de Vinuri de Calitate “MILEŞTII MICI”, cel mai vechi loc de păstrare a “băuturii sacre”. Loc …
51. Vinăria Poiana – Între coline roditoare și păduri răcoroase

Vinăria Poiana își propune să valorifice resursele naturale unice din zona codrilor. Astfel, pe podgorie, împreună cu primăriile satelor Ulmu și Horodca, a fost creată o zonă delimitată de eco areal, unde vița-de-vie se cultivă ca pe timpurile vechi, renunțînd la pesticide si îngrăsăminte chimice. Valorificăm la maximum potențialul pe care ni-l dă strugurele pe …
52. Descoperă Château Purcari – castelul renumitului producător de vinuri din Moldova

Istoria vinăriei Purcari La sfârșitul secolului al XII-lea, viticultura apare ca îndeletnicire economică de bază, aflată sub protecția statului în Valahia și Moldova, cnezate pe teritoriul vechii Dacii. Ulterior, se va descoperi că, deși toate aceste teritorii sunt prielnice pentru viticultură, există, totuși, un șir de regiuni, unde se produce un vin cu totul special. …
53. Vinăria Mileștii Mici

Vinăria Mileștii Mici Istoria vinăriei Mileştii Mici pornește de la o veche mină de piatră, situată la doar 20 km de orașul Chișinău, capitala Republicii Moldova. Extragerea zăcămintelor de calcar de pe cca 200 de km de galerii subterane a favorizat crearea condițiilor ideale pentru păstrarea îndelungată a vinurilor – cu o umiditate relativă 85-95% …
54. Muzeul etnografic Dmitri Kara Ceban

La 16 septembrie anul 1966 în satul Beșalma a fost fondat primul muzeu de naționalitate găgăuz. În această zi, un bibliotecar local, pe nume D. Karaceoban a primit dreptul de a plasa materialele sale istorice și etnografice, intr-o cladire veche a sovetului sătesc. Deoarece D.Karaceoban, a fost un lucrător științific, slujitorul muzeului, fotograf, director, pictor, …
55. Moara de vânt din satul Beșalma

Moara de vânt, din satul Beșalma, poate fi văzută de pe strada principală, căci se înalță pe dealul de după sat. Ea stă aici de la începutul secolului XX-lea. La începuturile sale, moara făcea făină de grâu și porumb. Este și până acum funcțională, fiind pornită uneori. Localnicii spun că mai multe piese ale morii …
56. Valul lui Traian – unde se află și cum îl poți vizita

Monument istoric „Valul lui Traian” Valul lui Traian reprezintă un monument arheologic (secolul II d.H) de importanță internațională, situat la ieșirea din satul Vadul lui Isac. Are o lungime de 126 km și se întinde de la satul Vadul lui Isac până la or. Tatarbunar, pe teritoriul Ucrainean. Înălțimea valului nu depășește 1,5-3 m. Monumentul …
57. Vinăria Et Cetera – o destinație perfectă pentru pasionații de turism viticol

Originile Vinăriei Începând cu anul 2003, Familia Luchianov a investit pasiune și dorință de emancipare în povestea vinului moldovenesc, canalizându-și tot efortul în cultivarea unor struguri de o calitate indubitabilă. În anul 2002 Alexandru Luchianov, cel care este vinificatorul șef și proprietarul brand-ului Et Cetera, intră în posesiunea pământului, un loc frumos și promițător. O …
58. Totul despre Conacul „Manuc Bei”

Conacul lui Manuc Bei este amplasat în orașul Hîncești din partea central-vestică a Republicii Moldova; și include următoarele edificii: Palatul lui Manuc, Casa vechilului, Clădirea contesei, Castelul de vânătoare, Turnul de veghe ș.a. Cu toate că conacul îi poartă numele, acesta însă nu a fost ridicat de către diplomatul și negustorul de origine armeană Manuc …
59. Totul despre Castel Mimi – una din cele mai atractive destinații turistice din Moldova

Conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea.
60. Totul despre Mănăstirea Saharna – unul dintre cele mai frumoase locuri din Republica Moldova

Republica Moldova este plină de locuri frumoase ce merită vizitate. Unul dintre aceste locuri este mănăstirea și cascadele de la Saharna. Situat la cca. 110 km nord de Chișinău, pe malul drept al râului Nistru, mănăstirea „Sfânta Treime” de la Saharna este pe bună dreptate considerată printre cele mai mari centre de pelerinaje religioase din …
61. Ce poți vedea într-o vizită la Vinăria Cricova

Perla vinificației moldave „Cricova”, este situată chiar în inima Republicii Moldova. La o adâncime de 60 de metri, sub supravegherea vinificatorilor, sunt păstrate şi maturate cele mai excelente vinuri marca Cricova. Aici s-au păstrat cele mai vechi tradiţii vinicole, astfel, Cricova este prima companie din ţară care produce vin spumant după metoda celebrului călugăr …
62. Fabrica de Vin Cojuşna

În 1908, în satul moldovenesc Cojuşna a fost înfiinţată o fabrică de vin, producând vinuri exclusiv după tehnologia franceză, aici sunt ateliere de lucru privind altoirea şi producerea strugurilor francezi. Compania Fabrica de vin Cojuşna a Republicii Moldova este situată în satul Cojuşna, raionul Străşeni. Satul este situat la 15 km de la oraşul Chişinău …
63. Totul despre Chateau Vartely – o destinație turistică inedită din Orhei, Centrul Moldoveni

Situat la doar 45 de kilometri de Chişinău, Château Vartely are o arhitectură deosebită și prezintă un adevărat deliciu peisagistic, fiind situat pe o colină de unde se deschide o priveliște amețitoare. Curtea amenajată cu elemente de muzeu al vinului, îmbină perfect arta arhitecturală cu cea a vinului. Fiind amplasat pe o colină de calcar, …
64. Chateau Cojușna

CHATEAU COJUȘNA este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de Vinuri și Divinuri (coniacuri) din Republica Moldova. Înființat în anul 1995, holdingul include în sine încă două companii fiice, S.A. ”MIGDAL-P” orientată spre producerea vinurilor liniștite și S.R.L. ”VOITIS DISTILLERY”, activitatea de bază fiind axată pe producerea și exportarea distilatoarelor de vinuri, coniacurilor …
65. Descoperă „Epoca de Piatră” și Vinăria Brănești

Vinăria Brănești Vinăria Brănești este amenajată într-o veche mină de calcar, galeriile căreia se întind pe o distanță de 75 de km și sunt dispuse pe o suprafață de 75 de ha. Întreaga arhitectură este construită la adâncimea de 60 metri, ceea ce favorizează păstrarea temperaturii constante de 12-14 grade pe tot parcursul anului și …
Unde sunt încă 30?
Abonează-te pe Patreon sau Ko-fi și vei avea parte de și mai mult conținut, în același timp vei sprijini un proiect unic în Moldova!
Modificat: mai 22, 2023