Scris de 1:46 pm Destinații turistice, Locuri • 2 Comentarii

Vinăria Et Cetera – o destinație perfectă pentru pasionații de turism viticol

Originile Vinăriei





Începând cu anul 2003, Familia Luchianov a investit pasiune și dorință de emancipare în povestea vinului moldovenesc, canalizându-și tot efortul în cultivarea unor struguri de o calitate indubitabilă. În anul 2002 Alexandru Luchianov, cel care este vinificatorul șef și proprietarul brand-ului Et Cetera, intră în posesiunea pământului, un loc frumos și promițător. O lungă perioadă de timp Alexandru a călătorit în străinătate, încercînd să-și găsească vocația, renunțând la viața sa aventuroasă s-a întors acolo de unde își trage etimologicul. Lipsit de experiență dar motivat îndeajuns, Alexandru, având ca specialitate de bază matematica a încercat a survola domeniul agriculturi și a studia mai aprofundat vinificația, devenind un fanatic entuziast în materie de vinuri, călătorind în țările producătoare de vinuri de pe tot globul pământesc, făcând degustări cu intenția de a găsi formula ideală care dă gustul perfect vinurilor.

În 2006, după 13 ani de călătorie, fratele său, Igor i s-a alăturat în această aventură de viață, astfel

s-a dat startul ireversibilului mecanism – după prima recoltă, atunci când primul lot de vin a fost produs și ulterior medaliat cu aur într-un concurs local de vinuri, cei doi frați au decis că este cazul să investească în construcția unei fabrici de vin și în dezvoltarea brand-ului Et Cetera, laitmotivul fiind să consolideze tradițiile prin excelență. În anul 2009 este inaugurat locul unde vechile tradiții își găsesc valențe modern. Fabrica fiind dotată cu tehnici de vinificație moderne și metode vechi încercate de-a lungul anilor, iar Et Cetera atinge succesul prin obținerea unor buchete complexe recunoscute pentru aromele și gusturile unicate.

Restaurant

Inițial primeam oaspeții în căsuţa vinificatorului și pe terasa cu o privelişte frapantă a podgoriilor în faţă, dat fiind faptul că numărul doritorilor de fiecare dată era în creştere a apărut necesitatea unui spaţiu mai mare. Astfel, am încercat a transpune aceeași atmosferă casnică și senzație de ospitalitate într-un restaurant spațios şi confortabil, construcţia căruia a fost finalizată pe 31 mai in anul 2013.

În timpul construcției restaurantului am încercat să fructificăm maximal comuniunea cu natura. Fereastra cu vedere panoramică spre valea pe care sunt aşternute podgoriile de viţă de vie, umple încăperea cu lumină naturală, aceasta în concordanţă cu tavanele înalte și interiorul în stil Provence cu motive tradiţionale vă va cufunda în atmosfera unică şi luxuriantă a meleagurilor Moldovei.



În bucătăria noastră, am adunat cele mai bune rețete autohtone, care sunt preparate numai din produse locale, iar piesa de rezistenţă a întregii sărbători sunt plăcintele cu brănză, incontestabil de fine şi incredibil de delicioase, gătite cu dragoste de către mama noastră.

În momentul de față, primim oaspeții în mare parte cu programări în prealabil, dar pe viitor, atunci când va fi finalizată construcţia pensiunii, restaurantul va fi deschis în fiecare zi de la 9:00 până la 22:00.

Pensiune

Pensiune modernă și confortabilă cu 6 camere

Fiecare cameră are un pat mare king-size, care la necesitate poate fi împărțit în două paturi separate. Ferestrele panoramice oferă lumină naturală din abundență și vedere frumoasă către impresionantul tablou care descrie zona vinăriei ca într-o frescă rurală. Tariful camerei include micul dejun.

Aveți la dispoziție toate facilitățile:

– TV
– Wi-Fi gratis
– Aer condiționat
– Baie modernă amenajată

Zilele de lucru:

Noiembrie-Martie: Joi-Duminică
Aprilie-Octombrie: Luni-Duminică

Check-in: 14:00
Check-out: 12:00

*Prețul camerei poate varia în funcție de sezon:

Sezon (Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie)
2300 lei  – camera dublă/ 1900 lei – camera single
Tariful camerei include accesul la bazin.

Ne sezon (Noiembrie, Decembrie, Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie)
1900 lei – camera dublă/ 1500 lei – camera single

Tur Vinicol

Tururile de degustare a vinurilor sunt conduse de către însuşi proprietarul şi vinificatorul şef – Alexandru Luchianov. Astfel, vizitatorii au ocazia de a afla din prima sursă despre cele mai importante aspecte ale producerii vinului și de a gusta vinul direct din butoi. Apoi, procesul cunoaşterii este transferat în incinta restaurantului nostru unde confortul este imbinat cu minunatele mancăruri gătite ca acasă.

Curiozități

Volumul anual de producere

150 tone de struguri

Suprafața totală a viilor

24,2 ha

Soiuri de struguri roșii

Merlot – 4,5 ha, Cabernet Frank – 1,4 ha, Feteasca Neagra – 4,5 ha, Saperavi – 1 ha, Carmenere – 2,4 ha, Cabernet Sauvignon – 4 ha, Pinot Noir – 1,2 ha, Marselan – 1 ha, Albarosa – 1 ha

Soiuri de struguri albi

Chardonnay – 1,2 ha, Sauvignon Blanc – 1 ha,
Viognier – 1 ha

Portaltoi

Riparia Rupestris 101-14, 420A, SO4

Vârsta medie a viilor

4 ani

Densitatea plantației

4000-6000 plante pe ha

Program și rezervări

L-S: 9:00 – 18:00
+373 79 050 587
(rezervare)

(Visited 1.899 times, 1 visits today)
Închide