Scris de 9:27 am Destinații turistice

Descoperă 8 vinării din Moldova, unde poți avea parte de tururi vinicole cu degustări

Location Moldova

Am pregătit pentru tine o listă din 8 vinării unde vei avea parte de tururi vinicole cu degustări de vinuri extraordinare!

 

Vinăria Cricova - un complex subteran unic

Cricova
Vinăria Cricova - un complex subteran unic

Aici se gaseste in subteran un adevarat oras al vinificatorilor, cu strazi, sali de degustare, depozite etc. Pe strazile subterane „Cabernet”, „Feteasca”, „Pinot” se pot deplasa autobuze cu turisti, insotiti de ghizi experimentati.Galeriile Mileștii Mici - orașul vinicol subteran

Mileștii Mici, Ialoveni
Galeriile Mileștii Mici - orașul vinicol subteran
Vinăria Mileştii Mici este specializată în producerea, păstrarea şi comercializarea vinurilor. O nouă ramură dezvoltată vertiginos în ultimii 15 ani este turismul viti-vinivol, care se datorează fluxului mare de turişti care ne vizitează zi de zi.

Château Purcari - podgoriile sudului

Purcari, Ștefan Vodă
Château Purcari - podgoriile sudului
Istoria vinăriei începe în 1827, atunci când țarul Nicolae I al Rusiei emite un Decret Special prin care Purcari obține statutul de prima gospodărie vinicolă specializată din Basarabia. Ulterior, vinăria a fost deținută de către boierii moldoveni Dăncilă și Clot, dar și de coloniști germani, ruși și francezi…

Chateau Vartely - excursii și degustări

Orhei
Chateau Vartely - excursii și degustări

Aici, veți avea parte de excursii și degustări alături de ghizi profesioniști. În sălile de degustare Château Vartely, vizitatorii au condiţiile perfecte pentru o degustare de vin adevărată.

 

Et Cetera - vinărie, tururi vinicole, pensiune și restaurant

Et Cetera - vinărie, tururi vinicole, pensiune și restaurant

Tururile de degustare a vinurilor sunt conduse de către însuşi proprietarul şi vinificatorul şef – Alexandru Luchianov. Astfel, vizitatorii au ocazia de a afla din prima sursă despre cele mai importante aspecte ale producerii vinului și de a gusta vinul direct din butoi.

Vinăria Poiana - în inima codrilor

Ulmu, Ialoveni
Vinăria Poiana - în inima codrilor
Vinăria Poiana își propune să valorifice resursele naturale unice din zona codrilor.
Astfel, pe podgorie, împreună cu primăriile satelor Ulmu și Horodca, a fost creată o zonă delimitată de eco areal, unde vița-de-vie se cultivă ca pe timpurile vechi, renunțînd la pesticide si îngrăsăminte chimice.

 

Galeriile Brănești - din istoria Moldovei

Brănești, Orhei
Galeriile Brănești - din istoria Moldovei

Vinăria are aproximativ 800 de hectare de podgorii proprii într-o frumoasă zonă împădurită de pe versanții Orheiul Vechi, și, de asemenea, aproape de satele Romanești și Tudora

Chateau Cojușna - la 5 minute de Chișinău

Cojușna, Strășeni
Chateau Cojușna - la 5 minute de Chișinău
Traseul turistic trece și prin orășelul subteran, unde 175 mii de sticle de vinuri de colecție își așteaptă cunoscătorii la o temperatură constantă de +12 … +14ºC. Cea mai exclusivă și de valoare sticlă de vin este MARSALA, anul 1990.

 

Crama Asconi – delicii tradiționale și vin de calitate

Crama Asconi – delicii tradiționale și vin de calitate

Crama a fost fondată în 1994 și până în prezent rămâne o afacere de familie. Scopul nostru este de a face cel mai bun vin posibil, folosind cea mai bună tehnologie disponibilă, menținând în același timp tradițiile oamenilor noștri. De asemenea, dorim să împărtășim tot ceea ce am realizat cu vizitatorii noștri, locali sau străini! …

 

(Visited 213 times, 1 visits today)
Închide