Scris de 6:10 pm Locuri • 2 Comentarii

Chateau Cojușna

CHATEAU COJUȘNA este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de Vinuri și Divinuri (coniacuri) din Republica Moldova.

Înființat în anul 1995, holdingul include în sine încă două companii fiice, S.A. ”MIGDAL-P” orientată spre producerea vinurilor liniștite și S.R.L. ”VOITIS DISTILLERY”, activitatea de bază fiind axată pe producerea și exportarea distilatoarelor de vinuri, coniacurilor și a altor băuturi tari.Producția constă din mai multe complexe viticole de o eficiență înaltă, situate în partea centrală a Moldovei, în localitatea Cojușna, în cinstea căreia este și numită compania.

În prezent, compania are în proprietate mai mult de 240 ha de vie, de soiuri europene și moldovenești.

Infrastructura de producție asigură controlul asupra tuturor etapelor de producere a vinului, iar profesionalismul și dedicația specialiștilor este o garanție puternică a calității excepționale.Gama principală de producere sunt vinurile liniștite și coniacurile de la 3 la 10 ani de păstrare, precum și Grappa și alte băuturi alcoolice. Exportă în 25 de state și au aproximativ 50 de importatori permanenți.

Pe lângă partea de producere, dispun și de un complex turistic, dotat cu patru săli decorate în stiluri diferite, muzeu, terasă de vară, o terasă de observație pe acoperișul castelului, cu o vedere spectaculoasă spre zona din jur.

Traseul turistic trece și prin orășelul subteran, unde 175 mii de sticle de vinuri de colecție își așteaptă cunoscătorii la o temperatură constantă de +12 … +14ºC. Cea mai exclusivă și de valoare sticlă de vin este MARSALA, anul 1990.(Visited 2.086 times, 2 visits today)

Modificat: martie 7, 2023

Închide