Scris de 6:17 pm Locuri • 2 Comentarii

Ce poți vedea într-o vizită la Vinăria Cricova

Perla vinificației moldave, „Cricova”, este situată chiar în inima Republicii Moldova. La o adâncime de 60 de metri, sub supravegherea vinificatorilor, sunt păstrate şi maturate cele mai excelente vinuri marca Cricova. 

Aici s-au păstrat cele mai vechi tradiţii vinicole, astfel, Cricova este prima companie din ţară care produce vin spumant după metoda celebrului călugăr Pierre Perignon – „Méthode Traditionnele”.

 

“Cricova” se mândreşte nu doar cu produse de cea mai înaltă calitate, dar şi cu labirinturile sale subterane. Renumitele beciuri adăpostesc o colecţie remarcabilă de vinuri, adunate din toate timpurile şi din toate colţurile lumii.

 

Aici se gaseste in subteran un adevarat oras al vinificatorilor, cu strazi, sali de degustare, depozite etc. Pe strazile subterane „Cabernet”, „Feteasca”, „Pinot” se pot deplasa autobuze cu turisti, insotiti de ghizi experimentati.Lungimea totala a galeriilor de la Cricova depaseste 60 km in subteran in roci calcaroase , cu o temperatura constanta de cca +12 oC si o umeditate de 97-98%. Acestea sunt conditii ideale pentru pastrarea celor peste 30.000.000 litri de vinuri de marca.

In Cricova sunt produse vinuri spumante, respectandu-se cu strictete tehnologia clasica franceza. Astfel Cricova a devenit o veritabila carte de vizita a Moldovei.

(Visited 1.318 times, 1 visits today)

Modificat: februarie 11, 2022

Închide