Scris de 6:17 pm Locuri • 2 Comentarii

Ce poți vedea într-o vizită la Vinăria Cricova

Perla vinificației moldave „Cricova”, este situată chiar în inima Republicii Moldova. La o adâncime de 60 de metri, sub supravegherea vinificatorilor, sunt păstrate şi maturate cele mai excelente vinuri marca Cricova. 

Aici s-au păstrat cele mai vechi tradiţii vinicole, astfel, Cricova este prima companie din ţară care produce vin spumant după metoda celebrului călugăr Pierre Perignon – „Méthode Traditionnele”.

 

“Cricova” se mândreşte nu doar cu produse de cea mai înaltă calitate, dar şi cu labirinturile sale subterane. Renumitele beciuri adăpostesc o colecţie remarcabilă de vinuri, adunate din toate timpurile şi din toate colţurile lumii.

 

Aici se găsește un adevarat oraș subteran al vinificatorilor, cu străzi, săli de degustare, depozite etc. Pe străzile subterane „Cabernet”, „Feteasca”, „Pinot” se pot deplasa autobuze cu turiști, însoțiți de ghizi experimentați.Lungimea totală a galeriilor de la Cricova depășește 60 km în subteran în roci calcaroase, cu o temperatură constantă de cca +12 °C și o umiditate de 97-98%. Acestea sunt condiții ideale pentru păstrarea celor peste 30.000.000 litri de vinuri de marcă.

În Cricova sunt produse vinuri spumante, respectându-se cu strictețe tehnologia clasică franceză. Astfel, Cricova a devenit o veritabilă carte de vizită a Moldovei.

(Visited 2.085 times, 1 visits today)

Modificat: martie 7, 2023

Închide