Scris de 2:13 pm Locuri • Un comentariu

Descoperă Château Purcari – castelul renumitului producător de vinuri din Moldova

Location Purcari, Ștefan Vodă

Istoria vinăriei Purcari

La sfârșitul secolului al XII-lea, viticultura apare ca îndeletnicire economică de bază, aflată sub protecția statului în Valahia și Moldova, cnezate pe teritoriul vechii Dacii. Ulterior, se va descoperi că, deși toate aceste teritorii sunt prielnice pentru viticultură, există, totuși, un șir de regiuni, unde se produce un vin cu totul special. Anume un astfel de loc este satul Purcari, podgoriile căruia se aflau pe atunci în proprietatea Mănăstirii Afon-Zograf.

Istoria vinăriei începe în 1827, atunci când țarul Nicolae I al Rusiei emite un Decret Special prin care Purcari obține statutul de prima gospodărie vinicolă specializată din Basarabia. Ulterior, vinăria a fost deținută de către boierii moldoveni Dăncilă și Clot, dar și de coloniști germani, ruși și francezi. Două decenii mai târziu, vinul de Purcari obține prima sa medalie de aur în cadrul Târgului Agricol Basarabean.

 

Despre Château Purcari

Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase şi renumite domenii ale Europei de Est.

Château-ul este recunoscut în toată lumea pentru vinurile sale super-premium, care au adunat pe parcursul secolelor peste 200 de distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale – Decanter, Challenge International du Vin, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine and Spirit Competition, dar și legendara apreciere la curtea regală a Marii Britanii.

La Château Purcari, marile vinuri se întâlnesc în mod firesc cu marile experiențe gastronomice. Bucatele a la carte acompaniate de minunatele vinuri Purcari vor fi apreciate și de cei mai gurmanzi oaspeți.

Iubitorii bucătăriei europene vor aprecia specialitățile casei – Black Flank Steak și Foie Gras, iar cei care preferă bucătăria tradițională vor putea savura capodoperele bucătăriei moldovenești.

Suntem convinși că vizita dumneavoastră la Purcari va fi dragoste la prima vedere și vom deveni prieteni pe viață.

Rezervează acum

(Visited 656 times, 1 visits today)
Închide