Scris de 8:57 am Locuri • Un comentariu

Duruitoarea Veche și Lacul Costești-Stânca

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Pantele calcaroase abrupte prezente aici sînt marcate de grote înfrumuseţate cu stînci cu cele mai neobişnuite forme.

Grota este săpată în stânca de deasupra satului, la o înălțime de 33 de metri.Cele mai spectaculoase sunt stâncile calcaroase, înzestrate cu grote de mărimi diferite, ce transformă această vale a râulețului Duruitoarea într-un loc perfect pentru odihnă.

 

Lacul Costești-Stânca

Lacul Stânca-Costești este un lac de acumulare situat pe cursul râului Prut, la hotarul dintre România și Republica Moldova.

Lacul Stânca-Costești este cel mai mare lac de pe teritoriul Republicii Moldova. Este construit în nord-vestul acesteia, în Câmpia Moldovei de Nord.

 

Duruitoarea

Nu departe de orăşelul Costeşti, la est de satul cu acelaşi nume, curge rîul Duruitoarea, un afluent al rîului Ciugur, care a săpat în toltre un defileu adînc. Pantele sale calcaroase abrupte sînt marcate de grote, înfrumuseţate cu stînci, ce au cele mai neobişnuite forme. Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca o aşezare străveche din epoca de piatră. Ea constă din trei încăperi cu lungimea totală de 49 de m, lăţimea de 5-9 m.

Peșteră cu faimă internațională

Grota de lângă satul Duruitoarea Veche este o fostă așezare umană din perioada paleoliticului inferior. Faptul că aceasta a fost un adăpost natural al omului preistoric i-a și adus peșterii renume internațional.

(Visited 702 times, 5 visits today)

Modificat: noiembrie 23, 2022

Găsește cazare pe malul lacului Costești

Vezi pe harta

Închide