Scris de 10:08 am Locuri

Dealul țiganilor de la Soroca – O destinație turistică unică, micile Paris, Washington și Moscova din Moldova.

Ce este Dealul Țiganilor din Soroca?

Dealul ţiganilor din orașul Soroca este un cartier rezidenţial din localitate, care însă iese în evidență printr-o arhitectură absolut unică, extraordinară.

Cartierul este considerat “capitala neoficială a ţiganilor”, turiştii sunt încântați de priveliştea oferită de casele etnicilor romi. Pe singura ridicătură importantă din oraş, ţiganii au reuşit să ridice, în doar câțiva ani, un megalit de construcţii extraordinare. De pe deal se deschide o priveliște către partea de jos a orașului Soroca, către Nistru, dar, cel mai important – către Cetatea Soroca.

Aceasta este denumirea oficială a cartierul, iar localnicii nu se supără de această denumire.

În cartier se găsesc case în cele mai diverse stiluri arhitecturale, multe din ele fiind inspirate de clădiri cunoscute în întreaga lume, cum ar fi Capitoliul Statelor Unite, sau Teatrul „Bolșoi” din Moscova.

Tot în acest cartier locuiește și baronul romilor din Soroca (sau, să fie baronul întregului spațiu post-sovietic?, nu e tocmai clar, informație greu de verificat)

Cum arată Dealul Țiganilor din Soroca?

După cum a fost menționat, aici veți găsi case în cele mai diverse stiluri arhitecturale, dar absolut fiecare din ea are un stil unic, totodată memorabil! Iată câteva poze.

(Visited 1.300 times, 2 visits today)

Modificat: octombrie 26, 2023

Închide