Scris de 9:41 am Destinații turistice, Locuri

Totul despre Castel Mimi – una din cele mai atractive destinații turistice din Moldova

Conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi  este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea.

Castelul Mimi

Conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi  este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea.

Summitul CPE din 1 iunie 2023 – un moment istoric pentru Moldova, dar și pentru Castel Mimi.

La 1 iunie 2023, Republica Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene, cel mai mare eveniment de politică externă din istoria țării noastre. Summitul va reuni, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, care vor căuta soluții comune pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Castel Mimi a fost ales ca locație pentru summit din mai multe motive – castelul se află la doar 20 minute de la Aeroportul Internațional Chișinău, dar și este o locație încăpătoare și bine amenajată, perfectă pentru a găzdui evenimente de așa amploare.

 

Legenda lui Costantin Mimi

Legendele sunt create de oameni extraordinari care realizează lucruri mărețe, motivați de pasiunea și visele lor, fără teamă de munca grea și cu dăruire. Unul dintre acești oameni este creatorul nostru, Constantin Mimi, un pionier, vinificator emblematic și o figură publică importantă a secolului XX. Și-a dedicat viața vinului. Aplicând cunoștințele dobândite în Europa de Vest, Constantin Mimi a reușit să construiască primul castel din Moldova. Acest lucru l-a îndemnat să producă vinuri excelente și să ridice standardele prin implementarea noilor tehnologii. Grație acțiunilor sale, industria de vinificație a țării a fost nu o singură dată salvată, astfel că astăzi Moldova poate fi unul dintre principalii producători de vin din lume.

Moștenirea lui Constantin Mimi continuă. Castelul împreună cu rețetele sale secrete și abordarea sârguincioasă au fost transmise generațiilor viitoare de vinificatori, care-i răsplătesc memoria continuând producerea vinurilor de înaltă calitate, potrivite pentru orice ocazie. Așadar, să ridicăm împreună un pahar de vin pentru a ne aminti de această personalitate remarcabilă care a susținut dezvoltarea culturii vinicole moldovenești.

Complexul turistic Castelul Mimi

Odată cu finalizarea renovării „Complexului turistic Castelul Mimi” vor fi date în exploatare: un muzeu, o galerie de artă pentru tinerii artiști, o sală de conferințe, un hotel, un restaurant, câteva ateliere de creație, atât de arte populare, cât și pentru gătit, precum și săli pentru evenimente. În castel vor fi amenajate patru săli mari pentru 100-120 de persoane, două săli de degustări și 6 hale în beci.

Podgoriile Castel Mimi

Podgoriile Castel Mimi sunt situate în regiunea Codru a Moldovei, unde se întind pe versanții dealurilor Speia, aproape de râul Nistru. Această locație, combinată cu structura unică a solului și clima, alcătuiesc condițiile ideale de creștere pentru viile de aici, permițându-le să înflorească și să dea cele mai bune vinuri.



Viile Mimi au de la 5 ani, precum Viorica, până la 20, 30 de ani. Ele se întind pe o suprafață de 170 de hectare, dar o cantitate suplimentară este obținută de la producătorii de struguri locali, ceea ce înseamnă că se recoltează struguri de pe aproximativ 400 de hectare anual.

 

Grădinile și Terasele Castel Mimi

Castel Mimi este catalogat cu mândrie drept una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume, în mare parte grație gamei noastre unice de terase uimitoare și grădini veșnic verzi. Spațiile noastre exterioare, mari și diverse, includ o piață a orașului, terase de vară, spații pentru picnicuri și masterclass-uri de gătit, și o curte în care se desfășoară evenimente culturale mari, precum concerte, spectacole sau mese în aer liber. Grădinile și terasele noastre sunt deschise vizitatorilor și sunt disponibile pentru închiriere pentru evenimente private sau corporate.

Rezervă o cameră la hotel

Castel Mimi boutique hotel este o stațiune de 5 stele, care include șapte bungalouri unice, construite din piatră, proiectate de renumitul designer italian Arnaldo Tranti.



Fuziunea tradițiilor locale, elementele arhitecturale contemporane și designul minimalist sunt combinate cu eleganța, confortul și intimitatea. Fiecare bungalou are balcon, un pat dublu, baie, birou, TV digital cu ecran plat, mini-bar, ceainic, aparate de ceai și cafea, dulapuri, seifuri, WI-FI gratuit, aer condiționat și parcare gratuită.

Oaspeții au, de asemenea, acces gratuit la o piscină olimpică în aer liber și o piscina pentru copii, se pot bucura de grădinile și terasele Castel Mimi, sau pot lua masa la restaurantul nostru de fine dining și la barurile noastre.

Deschis:

Pe tot parcursul anului.

Preț per 24 de ore:

Luni – joi: 150 EUR per bungalou

Vineri – Duminică: 200 EUR per bungalou

Prețul include și:

Mic dejun, mini bar, acces nelimitat la piscină.



(Visited 11.371 times, 1 visits today)

Modificat: iunie 1, 2023

Cazare la Mimi

Închide