Scris de 12:19 pm Reguli de traversare a frontierei

IMPORTANT! Reguli noi de intrare în România pentru moldoveni (Decembrie 2021 – Ianuarie 2022)

Persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene – inclusiv cele vaccinate anti-COVID – vor avea obligația să prezinte, la intrarea în România, un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Cei care nu sunt vaccinați vor intra automat în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din țările UE – nu și cele vaccinate – trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină.



De asemenea, în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF). Măsurile au fost decise de autorități în contextul în care în România au fost confirmate primele două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2.

Deciziile au fost luate duminică, într-o ședință convocată la guvern de către premierul Nicolae Ciucă, la care au luat parte ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, Adriana Pistol.
Măsura privind obligativitatea prezentării unui test PCR negativ COVID la sosirea în România va intra în vigoare în două-trei zile, astfel încât oamenii să poată fi informați despre acestă decizie, a spus ministrul Sănătății. În cazul copiilor, cel puțin pentru cei care vin din statele UE, nu va fi necesar testul PCR la intrarea în țară dacă au vârsta sub 12 ani.
Passenger Locator Form (PLF) – folosit pentru călătoria în mai multe state europene – va intra în vigoare în România din 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care vin în țara noastră, indiferent de statul din care provin.
De când intră în vigoare testele PCR obligatorii la intrarea în țară?
  • Într-un interval cuprins între 48 și 72 de ore, rămâne să stabilim, pentru ca oamenii să fie informați
  • Formularul PLF va fi obligatoriu, trebuie completat de către toți cei care intră în țară
  • Acest formular e un pas de aliniere, poate cam târziu, cu celelelalte state UE
  • În cazul copiilor, probabil, cel puțin pentru cei care vin din statele UE, nu va fi necesar testul PCR la intrarea în țară dacă au vârsta sub 12 ani
  • Vaccinarea, cu siguranță, reduce impactul infecției. Dovada cea mai bună este că cele două persoane depistate cu tulpina Omicron erau vaccinate și au simptome minore
Vor fi măsuri și pentru persoanele vaccinate anti-COVID?
  • Nu există măsuri suplimentare în privința vaccinaților, cu o excepție: persoanele vaccinate și care vin din țări din afara UE trebuie să prezinte test PCR
  • Dacă oamenii vor să facă petrecri în stradă trebuie să înțeleagă că e absolut obligatorie purtarea măștii
  • Fiecare trebuie să înțeleagă că este responsabil să se protejeze
  • Noi nu recomandăm eveneminte cu un număr mare de persoane, dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla, trebuie să fie în condiții de siguranță



(Visited 130 times, 1 visits today)

Modificat: februarie 11, 2022

Închide