Scris de 9:22 am Locuri

Ferma de cai din Ceadîr-Lunga

Dacă vă aflați vreodată în capitala Găgăuziei – Comrat, sau mai aproape, în Ceadîr-Lunga, atunci vă recomandăm să vizitați celebra fermă de cai At-Prolin. Aceasta se află în localitatea Ceadîr-Lunga, fiind la doar o jumătate de oră cu mașina de Comrat. Și dacă vă plac caii, atunci faceți tot posibilul să vizitați acest loc uimitor!

Cu mii de ani în urmă, oamenii au reușit să-i îmblânzească pe mândrii și, desigur, inteligenții căluți sălbatici. Și din acel moment au devenit prieteni adevărați pentru oameni. Vânătoarea, urmărirea, războiul, munca pe câmp, transportarea încărcăturilor grele de la un punct la altul, de la un sat la altul – toate acestea se fac cu ajutorul unor lucrători credincioși și rezistenți. Desigur, cineva, după ce va citi aceste cuvinte, va spune că o persoană folosește pur și simplu creaturi iubitoare de libertate în propriul interes. Dar, de fapt, înțelegerea reciprocă dintre oameni și cai face posibilă primirea unor emoții incredibile de la comunicare, pentru că nu în zadar se spune că acesta este unul dintre cele mai inteligente mamifere de pe planetă.

Proprietarul fermei, Konstantin Kelesh, este de aceeași părere. Datorită lui în Găgăuzia prosperă ferma de cai, iar crescătoria sa este considerată cea mai bună din Moldova.
Vă invităm să faceți o scurtă excursie și să aflați puțin mai multe despre ea.

(Visited 1.027 times, 1 visits today)

Modificat: octombrie 24, 2023

Închide