Scris de 9:37 am Locuri

Galeria colecțiilor Petru Costin din Ialoveni

Despre Galeria Colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni

Galeria este un muzeu al istoriei contemporane cu zeci de colecții tematice.

În Galerie sunt expuse peste 25 de colecții tematice, iar sala URSS: Istoria unei epoci găzduiește diverse busturi, ziare, fotografii, cărți și alte surse pentru studierea și familiarizarea cu documentele și deciziile din acele vremuri.

În galerie puteți vedea mai multe colecții de obiecte istorice, de la modele de avioane la diverse obiecte militare, chiar și tehnică de zbor.

 

Colecția modelelor de vapoare

 

Colecția televizoarelor

 

Programul Galeriei Colecțiilor Petru Costin

Începând cu luna mai 2023, excursiile se vor desfășura începând cu ora 10.00, 12.00, 14.00 și 15.30.
Pentru grupuri formate din ”10 +” persoane, excursiile se vor organiza la orice oră, în baza unei înțelegeri prealabile la nr. de telefon: 0692 94 556
În incinta Galeriei colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni oaspeții pot vizita cele peste 25 de colecții tematice, printre care: uniforme militare, chipiuri ale funcţionarilor vamali, drapele, unelte de muncă, radiouri şi televizoare, piese de harnaşament, potcoave, lămpi cu gaz, samovare, arzătoare de pârlit porcii, drapele sovietice, monumente şi busturi, costume de scafandri şi cosmonauţi, etc.

Prețuri la Galeria Colecțiilor Petru Costin:

– intrare generală: 40 lei;
– intrare pentru elevi: 20 lei;
– intrare pentru copii la gradinita: gratuit
PROGRAM DE LUCRU:
– miercuri – duminica: 08:00 – 17:00
– luni, marți – închis
Durata excursiilor cu ghid: cca. 1.5 ore.
Adresa: Republica Moldova, or. Ialoveni, str. Ștefan cel Mare 4.
Transport: De la mun. Chișină, la noi puteți ajunge cu troleibuzul 36, care se pornește de la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, situat pe adresa: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 79, Chișinău 2012.

Muzeul în aer liber (se află în altp parte)

De asemenea, Petru Costin are și un muzeu în aer liber, în apropierea localității Malcoci, Ialoveni, unde sunt expuse mai multe busturi sovietice (unele au și 10 metri!), dar și avioane și elicoptere!

Muzeul socialismului și comunismului de lângă Condrița (elicoptere, avion)

Muzeul socialismului și comunismului de lângă Condrița (elicoptere, avion)

Despre Muzeul lui Petru Costin Zeci de monumente, busturi şi aeronave din perioada sovietică şi-au găsit loc în unicul muzeu în aer liber al socialismului şi comunismului din Republica Moldova. Proprietarul muzeului, colonelul în rezervă Petru Costin, a adunat exponatele timp de zeci de ani, unele dintre obiecte le-a strâns chiar de la groapa de …

(Visited 375 times, 4 visits today)

Modificat: august 28, 2023

Închide