Muzeul socialismului și comunismului de lângă Condrița (elicoptere, avion)

Despre Muzeul lui Petru Costin

Zeci de monumente, busturi şi aeronave din perioada sovietică şi-au găsit loc în unicul muzeu în aer liber al socialismului şi comunismului din Republica Moldova. Proprietarul muzeului, colonelul în rezervă Petru Costin, a adunat exponatele timp de zeci de ani, unele dintre obiecte le-a strâns chiar de la groapa de gunoi.

Muzeul aparține renumitului colecționar moldovean, Petru Costin, care a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare colecție de potcoave.

Cei care îl cunosc pe Petru Costin spun despre el că este un colecţionar mai puţin obişnuit. De mai bine de jumătate de secol, colonelul adună din toate colţurile Republicii Moldova – busturi, monumente, elicoptere dar şi alte obiecte care datează din perioada sovietică. În urmă cu un an, colecţionarul a decis să-şi expună obiectele adunate cu trudă într-un muzeu în aer liber pentru a putea fi văzute aceste fragmente de istorie soviatică.

Renumitul colecționar moldovean Petru Costin se poate lăuda cu numeroase colecții – de la aparate de radio până la mii de potcoave vechi. Iar unul din muzeele la care lucrează acum este dedicat perioadei comuniste. Așa că, nu departe de Capitală, pe traseul Chișinău-Leușeni, într-o curte la amenajarea căreia încă se muncește, pot fi întâlnite aproape toate numele bine-cunoscute ale perioadei comunismului sovietic.

 

 

Unde se afla?

(Visited 3.601 times, 1 visits today)

Modificat: aprilie 29, 2024

Comentariile sunt închise

Închide