Mănăstirea Căpriana și Codrii din apropiere

 

serpentina capriana, ciobanca, p[n[;e;ti

La doar 40 km de la Chișinău, Mănăstirea Căpriana își așteapta vizitatorii cu porțile deschise.

Mănăstirea poaate fi vizitată în orice zi a săptămânii, între orele 06:00-20:00. Intrarea este liberă și gratuită.

Codrii din apropiere sunt deosebit de frumoși în această perioadă a anului.

Puteți merge și cu automobilul, pentru că sunt suficiente drumuri prin codri.



 

Lumânarea Recunoștinței

Lumânarea Recunoștinței este un monument în Soroca, Republica Moldova. A fost inițiată de Ion Druță. Este amplasată pe un versant între fluviul Nistru și râpa lui Bechir.

 

Codrii Moldovei

Aceasta rezervaţie este un veritabil laborator ştiinţific, dar şi un tezaur naţional, ce păstrează un valoros genofond floristic şi faunistic. În ceea ce priveste flora acestei rezervaţii, sunt cuprinse 60 de specii rare i circa 30 de specii incluse in Cartea Rosie a Republicii Moldova. Vârsta medie a arborilor de aici este de peste 80 de ani. Fauna din aceasta rezervaţie este aproape în totalitate fauna padurilor Europei Centrale si de Vest, printre care se numara 52 de specii de mamifere, 150 specii de păsări şi peste 7000 de specii de insecte.

Toamna acest loc devine încă mai frumos, arborii prind culoare.

Stâncile Răutului

 

Stâncele Răutului sunt un lanț de formațiuni calcaroase de tip recif, rispite pe o distanță de circa 50 km de-a lungul Răutului, în Republica Moldova.

Aceste locuri vă permit să vedeți natura sălbatică și neatinsă, în ciuda faptului că se află la mai puțin de 10 km distanță de cea mai renumită destinație turistică din Moldova – Orheiul Vechi.



 

Mănăstirea Saharna

Mănăstirea Saharna, în întregul ei ansamblu, este unul din cele mai vechi aşezăminte monahale din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova. Ansamblul monastic este compus din două mănăstiri: una rupestră (Bunavestire) şi alta terestră (Sf. Treime). Istoria mănăstirii rupestre se cunoaşte foarte puţin, neştiindu-se data precisă a întemeierii şi cine sunt întemeietorii. Nici chiar cercetătorii din domeniu n-au ajuns încă la o părere unanimă privind perioada întemeierii acestei chinovii. Ea rămâne blândă şi tăcută în aşteptarea unor timpuri mai bune, când istoria ei zbuciumată, dar şi glorioasă, va fi cunoscută şi elogiată de toată lumea creştină.

(Visited 1.776 times, 1 visits today)

Modificat: februarie 11, 2022

Închide