Scris de 12:16 pm Destinații turistice

Descoperă cele mai frumoase locuri din Nordul Moldovei

Dealul Bălănești – Everestul Moldovei

Dealul Bălănești, Moldova, este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova. Numit și „piscul lui Miron”, dealul are o înălțime de 429 metri. Drumul spre acest obiectiv turistic pornește din satul cu același nume, continuând prin mijlocul câmpurilor plantate de localnici cu porumb și grâne. Fiți pregătiți să parcurgeți o parte de drum pe jos, dar împrejurimile vor crea un tablou rustic deosebit de frumos, iar efortul va merita.
Ajunși în vârf, bucurați-vă de priveliștea ce vi se deschide.
Veniți și cuceriți „Everestul moldovenesc”! moldova-travel

Citește mai multe

 

Suta de movile – La întâlnire cu strămoșii noștri geți

Branişte, Moldova
Chiar dacă vă pare mică Moldova, orice colț vă poate spune o poveste. Un loc pe care trebuie să-l vedeți neapărat este Suta de Movile, un loc care găzduiește peste trei mii de dealuri milenare. Legendele spun că acestea erau mormintele geților, iar mai târziu s-au transformat într-un sistem de transmitere a alertelor când pericolul era aproape. Adevărat sau nu, astăzi aceste formațiuni parcă aranjate cu grijă una față de alta, bucură ochiul creând o priveliște ce-ți taie respirația!

moldova-travel  

Citește mai multe

Orașul Bălți – Capitala Nordului

Bălți, Moldova
Numit și capitala de Nord, Bălți este al doilea oraș ca mărime din Moldova. Pe străzile localității diferite stiluri arhitecturale dansează o horă culturală deosebită, iar aflat în mijlocul acesteia – vei rămâne amețit de construcțiile după modelul român interbelic, sovietic și cel neoromânesc. Pe străzile liniștite vei putea să-ți dai întâlnire cu tine însuți, dar și vei fi provocat să descoperi misterele acestui oraș: de ce stă un tanc în piața principală, sau care este povestea celor două aeroporturi din preajma municipiului Bălți? Vino și află!

moldova-travel  

Barza Albă Divin – La degustare de tărie

Barza Alba SA, Strada Victoriei, Bălți, Moldova
Dacă mergi spre nordul Moldovei, fă un popas la distileria Barza Albă Divin. Află cum se produc și se maturează în butoaie de stejar unele dintre cele mai reputate divinuri. Participă la degustare, dar ai grijă că-s tocmai 10 tipuri de divin plus un cidru de mere.

moldova-travel  

Duruitoarea Veche – Unde se odihnesc mamuții

Duruitoarea, Moldova
La Nordul Republicii Moldova, Duruitoarea, un afluent al râului Ciugur a săpat în toltre un defileu adânc, înfrumusețat cu pante calcaroase abrupte și stânci. Exact acest loc a găzduit cândva o așezare din Epoca de Piatră, lăsând pentru posteritate Grota Duruitoarea Veche. Pe interior peștera este divizată în 3 încăperi cu o lungime totală de 49 metri, unde au fost găsite diferite mărturii ale activității umane. Mai mult de atât, în apropierea peșterii a fost descoperită o parte din scheletul unei femele de mamut, care avea un fildeș de aproape 3 metri! Aici chiar nu e nevoie de mașina timpului. Veniți la Duruitoarea Veche pentru a vă umple de legende!
Apropo, locul devine tot mai popular și începe să fie tot mai prietenos cu turiștii care vor să rămână pe noapte.
moldova-travel

Citește mai multe

Parcul Țaul

Parcul Țaul, Moldova
Parcul Țaul este cel mai mare din Republica Moldova, fiind fondat la începutul secolului precedent, în jurul conacului vestitei familii Pommer. Colecția acestui parc include aproximativ 150 de specii de copaci, arbuști și liane, dintre care mai mult de o sută sunt exotice. Intrarea în parc este liberă, iar mergând pe potecile sale veți descoperi o mulțime de plante frumoase și peisaje impunătoare. Cel mai frumos loc al parcului este lacul amplasat chiar pe mijloc. Aici cu siguranță vă puteți da o întâlnire cu liniștea naturii.

moldova-travel  

Citește mai multe

Peștera Emil Racoviță (Criva)

Criva, Moldova
Numită și peștera „Emil Racoviță” este una dintre cele mai mari peșteri din lume. Aici se află peste 20 de lacuri subterane, dar și o mulțime de formațiuni calcaroase de o frumusețe deosebită. Măiestria cu care natura a amenajat interiorul acestei peșteri îi lasă pe cercetători fără cuvinte, adâncimea peșterii variind de la 5 la 50 metri. moldova-travel
Știți unde bate „Inima” celui mai mare râu din Moldova pe nume Nistru? În apropierea celui mai nordic punct al Republicii Moldova, lângă satul Naslavcea. Anume aici, Nistru ocolește cu grijă o insulă ce seamănă cu o inimă. Fiind amplasată pe un relief deluros, localitatea dă impresia unui sat de munte, iar locurile din împrejurime vă vor ului prin aspectul pitoresc pe care îl crează.
Mai mult de atât, hoinărind prin această localitate, veți descoperi mai multe monumente ale naturii, dar și unele monumente istorice precum moara de apă de la Naslavcea, ce are câteva secole vechime.
moldova-travel

Cimitirul evreiesc de la Vadul Rașcov

satul Vadul Rașcov, raionul Șoldănești
Monumentul reprezentativ al comunei evreiești este cimitirul de la Vadul Rașcov. Se zice că cimitirul evreiesc de aici este cel mai mare din Republica Moldova și unul dintre cele mai mari cimitire evreiești din Europa de Sud Est. La momentul actual, nu mai există nici o familie de evrei aici, însă istoria acelor familii și-au lăsat amprenta asupra culturii localității.

moldova-travel

Valea râului Ciorna

Râul Ciorna își are începutul la hotarul dintre raioanele Șoldănești și Florești. Acesta curge prin orașul Șoldănești, satele Parcani și Glinjeni din raionul Șoldănești, apoi prin satele Mateuți și Ciorna din raionul Rezina. Albia râului trece printr-o vale imensă. În unele locuri, adâncimea acesteia atinge 200 de metri. „Pereții” din calcar ale văii sunt acoperiți de pădure. De-a lungul râului pasc turme de oi.

Apele râului și lacurile de acumulare sunt folosite pentru irigații și în alte scopuri. După ce străbate orașul Șoldănești, râul îşi face intrarea maiestuoasă în defileul adânc (în unele locuri acesta depăşind adâncimea de 200 m), numit Marele Defileu al râului Ciorna. Partea principală și cea mai frumoasă a defileului este situată în apropiere de satele Glinjeni și Mateuţi. Pereţii defileului sunt compuşi din calcar sarmatic și plăci de gresie. Deosebit de impresionantă este panta total abruptă a defileului din apropierea satului Mateuţi, având o structură etajată cu straturi alternative deschise și întunecate de calcar, acestea la rândul lor fiind împădurite. Această vale arată extrem de pitoresc, cu o iarbă deasă şi mare, iar de-a lungul râului poți observa numeroasele turme de oi și capre. Pe alocuri pe râu sunt praguri, formate deasupra bolovanilor rostogoliţi de pe pantele defileului şi de aceea, chiar dacă stai în vîrful celei mai abrupte pante, poţi auzi zgomotul apei care trece peste bariere.  

Rezervația „La Castel”, raionul Edineț

„La Castel” este o rezervație peisagistică de lângă satul Gordinești, raionul Edineț. Deși denumirea presupune un castel, aici nu există un castel adevărat. Legenda spune însă că acesta a fost aici cândva. Conform legendei, în aceste locuri, trăia o fată de o frumusețe nemaipomenită. Fata a fost răpită de iubitul său, pe care părinții ei nu l-au acceptat ca mire pentru fiica lor. El a ascuns-o în acest castel. Odată, iubitul fetei se întorcea acasă de la vânătoare și a descoperit lipsa castelului. El a dispărut sub pământ.  

(Visited 14.032 times, 1 visits today)

Modificat: martie 7, 2023

Închide