Piața Cetății din Sighișoara

În inima cetății Sighișoara, mica și visătoarea Piață Cetații pare a fi locul perfect dintre toate aceste locuri de vizitat în Sighișoara pentru a scrie o carte ilustrată. Înconjurată de câteva clădiri elegante, etajate, pictate în frumoase culori pastelate, este printre cele mai frumoase piețe medievale din România. Ritmul de viață este liniștit, în ciuda traficului.

Turnul cu ceas din Sighișoara

Turnul cu Ceas oferă o primire impunătoare la intrarea în piață. Reconstruit după incendiul din 1556 pe vechea fundație, acesta are o serie de statui reprezentând zilele săptămânii – Diana (luni), Marte (marți), Mercur (miercuri), Jupiter (joi), Venus (vineri), Saturn (sâmbătă) și Soarele (duminică). Ca și în alte părți din România, cele patru turnuri mici dezvăluie faptul că Sighișoara avea ius gladii, dreptul de a folosi pedeapsa cu moartea în perioada medievală.

Mica cameră de tortură de la baza turnului a fost cândva o închisoare militară. O colecție de instrumente de tortură include pietre de 6 kg care trebuiau să fie cărate de hoți, care erau legați de stâlpul infamiei din piață.

Casa cu cerb în Sighișoara

Una dintre cele mai vechi clădiri din Piața Cetății, Casa Cerbului datează din anii 1300 și are coarne de cerb într-un colț. Renovată de Fundația Messershmidt, este acum un hotel. Dacă observați un grad neobișnuit de securitate în oraș, înseamnă că Prințul Charles se află acolo.

Locul nașterii lui Dracula – Casa lui Vlad Dracul din Sighișoara

În Piața Muzeului, la nr. 6, sub Turnul cu Ceas, Casa Vlad Dracul este una dintre cele mai vechi clădiri din Sighișoara și a fost probabil casa lui Vlad Dracul și locul de naștere al fiului său Vlad Țepeș. În prezent, găzduiește un restaurant tematic medieval. În spatele acesteia, Muzeul de Arme Medievale are o colecție de arbalete și săbii din epoca medievală, precum și arme mai recente.

Biserica Mănăstirii

La nord de Turnul cu Ceas, Biserica Mănăstirii a fost construită de dominicani și este acum în mare parte reconstruită. Ca și în alte biserici medievale săsești, covoarele orientale căptușesc interiorul auster. În timpul verii, în fiecare vineri au loc recitaluri de orgă.

Scara învățăceilor din Sighișoara

Mergând spre sud din Piața Cetății, strada Școlii duce la Scara Școlii, numită astfel pentru că ducea la școala de pe deal. Mai puțin riscantă pentru copii în timpul iernii, are 175 de trepte și un acoperiș din lemn. A fost construită în 1642, cu o fațadă renascentistă.

Scara Școlii a fost construită în 1642 pentru a conecta partea de jos și partea de sus a cetății din Sighișoara. Scopul principal era de a permite oamenilor să ajungă ușor la biserică și la școală pe timp de iarnă, evitând problemele cauzate de zăpadă.

Când a fost construită, scara avea 300 de trepte. Au mai rămas doar 176 de trepte.
De obicei puteți oberva muzicieni care cântă la chitară lângă Scări.

Sau pur și simplu explorați orașul

Sighișoara este un oraș minunat pentru a te plimba, având o mulțime de clădiri unice și frumoase pe fiecare stradă a orașului.

 

(Visited 166 times, 1 visits today)

Modificat: octombrie 24, 2023

Închide