Despre Insula Thassos

Cu un cadru natural spectaculos, insula Thassos din Grecia este cea mai nordică insulă din Marea Egee și se află aproape de partea continentală a Greciei. Ideală pentru vacanțe relaxante în familie, insula este, de asemenea, populară în rândul pasionaților de natură și al celor cărora le place să viziteze locuri istorice.

Aflați totul despre vacanța pe insula Thassos în ghidul nostru de călătorie! Descoperiți hoteluri și restaurante de top, repere, plaje fantastice, precum și o selecție largă de fotografii care vă taie respirația!

Pe insulă există un aeroport disponibil, dar pentru a ajunge acolo din Atena, va trebui să zburați mai întâi la aeroportul din Kavala și apoi să ajungeți pe insulă cu feribotul.

Sunteți gata să descoperiți Insula Thassos?

Cum să ajungi în Thassos?

Călătorie în insula Thassos, Grecia: Thassos este cea mai nordică insulă din Grecia, situată foarte aproape de Grecia continentală și de regiunea Macedonia. Se mândrește cu un peisaj natural incredibil și se remarcă prin vibrațiile sale liniștite. Pe această pagină, veți afla în ce moduri puteți ajunge și explora acest loc unic!
Nu uitați să vă informați despre opțiunile de transport local pentru a vă organiza transferul la hotel și pentru a explora cu ușurință fiecare loc din Thassos!

Zboruri în apropiere de Thassos

Nu există niciun aeroport în Thassos. Cel mai apropiat este situat în Kavala. Aeroportul “Alexandru cel Mare” din Kavala primește zboruri regulate din Atena pe tot parcursul anului, iar durata zborului este de aproximativ 1 oră. În timpul verii, aeroportul primește zboruri și din multe țări europene. La sosire, trebuie să mergeți în portul din Kavala și apoi să călătoriți cu feribotul spre Thassos. Deoarece aeroportul este situat în regiunea Chrissoupolis, ceea ce înseamnă că se află la aproximativ 30 km de Kavala, trebuie să luați un taxi pentru a vă transfera în portul Kavala. De asemenea, puteți lua un autobuz KTEL, deoarece există o conexiune de autobuz de la aeroport la centrul orașului Kavala.

Ce poți face pe Thassos?

Deși aceasta este o insulă turistică, lucrurile organizate de făcut în Thassos sunt puține. În ultimii ani, scufundările se dezvoltă treptat pe insulă și multe centre de scufundări sunt înființate în locurile turistice. Aceste centre organizează cursuri și excursii de scufundări la recifele apropiate și la epavele vechi.

O altă activitate populară în insula Thassos este drumeția. Insula este străbătută de multe poteci vechi care duc la sate muntoase, turnuri medievale, cascade, peșteri și plaje. Foarte frumoase sunt potecile spre Muntele Ipsarion, situat în centrul satului.

Plajele de pe Thassos

Thassos are unele dintre cele mai frumoase plaje din insulele grecești. Golden Beach, Makriammos și Paradise se disting ca fiind cele mai pitorești și organizate plaje din Thassos. Deși multe plaje din Thassos sunt dezvoltate cu hoteluri și alte facilități turistice, totuși, acestea nu și-au pierdut mediul lor pur. O plimbare cu mașina în jurul insulei vă va duce, de asemenea, la plaje izolate din Thassos, ideale pentru a vă bucura de intimitate totală. Veți găsi mai jos o listă cu cele mai bune plaje din insula Thassos.
În afară de plaje, există, de asemenea, multe locuri de vizitat.

Golden Beach

Nisipos, destinat familiilor, bine organizat, sporturi nautice
Localizare: 12 km sud-est de Limenas
Descriere: La marginea satului, în apropiere de Limenas. Aceasta este o plajă lungă și impresionantă, cu nisip auriu și ape cristaline. Este înconjurată de o vegetație densă care coboară până la mare.

Paradise Beach


Nisipos, prietenos pentru familii,bine organizat
Localizare: 20 km sud de Limenas
Descriere: La marginea orașului Limenas, se află la o distanță de 20 km față de Limenas. Paradise se numără printre cele mai populare plaje din Thassos. Este renumită pentru locația pitorească și pentru nisipul alb și moale.

Plaja Metalia


Parțial organizat, prietenos pentru familii, cu pietriș
Locație: 39 km sud-vest de Limenas
Descriere: Plajă cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați. Aceasta este o plajă frumoasă și izolată, aproape de Limenaria, al doilea sat ca mărime din Thassos.

Thassos – Obiective turistice și atracții

Thassos este o insulă atractivă, cu plaje frumoase, peisaje verzi și arhitectură tradițională. Deoarece este un loc cu o istorie îndelungată, cel mai interesant loc din Thassos este Agora Antică, un sit cu temple vechi, rămășițe de sanctuare, un teatru antic și alte clădiri. Foarte interesantă este și Mănăstirea Arhanghelului Mihail, protectorul insulei, cu o priveliște deosebită asupra mării. Multe trasee de drumeție traversează centrul Thassos-ului, ducând la castele vechi, vârfuri de munte și sate tradiționale, precum Panagia, Potamia și Theologos, unde se găsește un frumos muzeu de folclor.

Portul Vechi

Limenaria
Acesta este locul în care acosta flota insulei în cele mai vechi timpuri. Astăzi este un cartier pitoresc în care vă puteți plimba și unde vă puteți bea cafeaua pe malul mării.

Agora antică

Limenas
Agora Antică include rămășițele orașului antic Thassos. Aici se află ruinele templelor și sanctuarelor, un odeum, un teatru și Acropole. Este situată pe un deal deasupra Limenas.

Teatrul antic

Limenas
Teatrul antic a fost construit într-o cavitate naturală de pe dealul din Limenas. A fost excavat în 1921 de către Școala Arheologică Franceză.

Unde să te cazezi pe Thassos?

Veți găsi mai jos selecția noastră de cele mai bune hoteluri din insula Thassos!

Hotelurile sunt răspândite în diferite părți ale insulei. Locuri foarte convenabile sunt Limenas, Limenaria, Potos și Skala Prinou, care au multe facilități turistice și plaje frumoase în apropiere.

Booking.com

(Visited 888 times, 2 visits today)

Modificat: octombrie 24, 2023

Închide