Descoperă cele mai frumoase mănăstiri din apropierea Chișinăului! În această regiune a Moldovei, se găsesc o mulțime de mănăstiri, fiecare având o istorie și o arhitectură proprie. Aceste mănăstiri sunt deosebit de importante pentru istoria și cultura Moldovei și sunt considerate locuri sacre de rugăciune și reflecție pentru credincioși. Vă invităm să explorați împreună cu noi frumusețea și istoria acestor locuri pline de însemnătate spirituală.

1. Mănăstirea Căpriana

1. Mănăstirea Căpriana

Situată în inima Republicii Moldova, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Chișinău, se află Mănăstirea Căpriana, o bijuterie istorică cu o istorie bogată. Așezată într-un peisaj deluros și împădurit, cunoscut odinioară sub numele de Codrii Lăpușnei, această mănăstire reprezintă unul dintre cele mai vechi sanctuare religioase din zonă.

2. Mănăstirea Condrița

2. Mănăstirea Condrița

Mănăstirea Condrița este o mănăstire ortodoxă din Republica Moldova. Aceasta are hramul Sfântului Ierarh Nicolae și este situată în satul Condrița, aflat pe pârâul Catargul, la 15 kilometri de gara Strășeni și la 26 de kilometri de municipiul Chișinău.

3. Mănăstirea Sf. Gheorghe, Suruceni

3. Mănăstirea Sf. Gheorghe, Suruceni

La o distanţă de 12 km de Chişinău, lângă satul Suruceni, pe o colină împădurită, înconjurată de vii şi livezi, în preajma râuleţului Suruci, se găseşte mănăstirea de călugăriţe Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul întemeierii ei este considerat 1785.

Tradiţia istorică spune că locul pe care se găseşte astăzi mănăstirea a fost dăruit de către boierul Casian Suruceanu, fost căpitan, vătaf, apoi pitar din satul de răzeşi Suruceni, iar un ieromonah pe nume Iosif, venit din Muntenegru, cu ajutorul unui grup de săteni, a defrişat pământul împădurit şi a început construirea unei biserici de lemn cu hramul Sf.Gheorghe.

4. Mănăstirea Ulmu Sf. Teodora de la Sihla

4. Mănăstirea Ulmu Sf. Teodora de la Sihla

Mănăstirea Ulmu este o mănăstire de maici amplasată în partea centrală a Republicii Moldova lângă localitatea Ulmu din raionul Ialoveni, la o depărtare de 35 km vest de Chișinău. Mănăstirea a fost fondată în 2004 și aparține Mitropoliei Basarabiei.

5. Mănăstirea Horodca

5. Mănăstirea Horodca

Susține proiectul Dacă apreciezi articolele noastre despre turismul local în Moldova și dorești să ne susții în continuarea proiectului, te invităm să contribui prin donație. Fiecare ajutor contează și ne ajută să menținem aceste informații la zi. Mulțumim pentru sprijinul tău! Donație unică Abonare @descopera.md Follow (Visited 4.663 times, 1 visits today)

6. Mănăstirea Hâncu

6. Mănăstirea Hâncu

Mănăstirea Hîncu (Hâncu) este o mănăstire de călugărițe din Bursuc, raionul Nisporeni, Republica Moldova. A fost fondată în 1678.

Sărdarul Mihalcea Hâncu s-a remarcat în răscoala contra despotului Gheorghe Duca, dar și prin întemeierea mănăstirii care acum îi poartă numele.

La poalele codrilor falnici, într-un loc liniștit și pitoresc, prin binecuvîntarea Bunului Dumnezeu, în a doua jumătate a secolului XVII, printr-un dangăt de clopot, își începea, activitatea Mănăstirea lui Hâncu cu hramul Cuvioasei Parascheva – Ocrotitoarei Moldovei. La data de 9 decembrie 1678 Mihalcea Hâncu, printr-un act de danie, a consemnat documentar întemeierea mănăstirii.

7. Mănăstirea Vărzărești

7. Mănăstirea Vărzărești

Mănăstirea este situată la 70 km de or. Chişinău, lângă satul Varzăreşti din r-nul Nisporeni, şi la 32 km faţă de cea mai apropiată gară – Bucovăţ.

8. Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Iacov Persul”, Sireţi

8. Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Iacov Persul”, Sireţi

În inima Basarabiei, la 16 km de Chişinau stă de veghe, ca un ochi de cer deschis între colinele înverzite, Mănăstirea Sfântului Mare Mucenic Iacov Persul, ctitorie monahicească contemporană ce se vrea a nu ruşina tradiţia, ci a o continua creator. Satul Sireţi, în care se găseşte mănăstirea este situat în raionul Străşeni, sat cu …

9. Mănăstirea Ciuflea

9. Mănăstirea Ciuflea

Mănăstirea este situată nu departe de centrul istoric al Chişinăului – piaţa Marii Adunări Naţionale, pe strada Ciuflea 12. Catedrala Mănăstirii constituie un templu din piatră albă, cu nouă cupole aurite, construit de fraţii Teodor (1796-1854) şi Anastasie (1801-1870) CIUFLI, şi este cunoscută în popor drept „Mănăstirea Ciuflea”. Construcţia catedralei a fost începută în anul …

10. Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi

10. Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi

Orheiul Vechi Orheiul Vechi este o zonă care adună un număr impresionant de monumente arheologice, istorice și naturale, reflectând întreaga istorie a Moldovei între Prut și Nistru. Aici găsim urme de locuire din paleolitic, cetăți construite de strămoșii geto-daci începând cu secolele X-XI î.Hr., cetăți țărănești, vestigii ale sistemelor de apărare, orașul misterios oriental Chahr …

(Visited 4.663 times, 1 visits today)

Modificat: octombrie 26, 2023

Închide