Scris de 9:57 am Reguli de traversare a frontierei, Turism extern

Reguli de intrare în Ucraina pentru cetățenii Moldoveni – August 2021

În conformitate cu prevederile Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Ucrainei cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean (cu excepția celor care sosesc din Federația Rusă și Republica India), prezentând la punctul de trecere a frontierei de stat următoarele documente (emise sau traduse în limba engleză, având ștampila umedă):

  • Polita de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantina, care poate fi perfectată de o companie de asigurari din Ucraina sau de o companie de asigurari straina. COMANDĂ ASIGURARE
  • Certificatul medical (de vaccinare) emis de autoritațile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare (ambele doze) contra COVID-19, cu vaccinurile recunoscute de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In cazul in care cetateanul Republicii Moldova nu detine certificatul de vaccinare, la punctele de trecere ucrainene se va prezenta unul din urmatoarele certificate:rezultatului negativ al testarii COVID-19 (prin metoda PCR) sau al testarii rapide pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuate cu 72 de ore inaintea intrarii pe teritoriul Ucrainei.

De asemenea, dupa traversarea frontierei pe directia de intrare in Ucraina, cetateanul RM va fi obligat sa instaleze in telefonul sau mobil aplicatia serviciului electronic ucrainean „Acasa” si sa se autoizoleze pe o perioada de 10 zile, care incepe dupa 72 de ore de la traversarea frontierei.Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu varsta pana la 12 ani, ei urmand sa dispuna doar de polita de asigurare medicala.

Pentru a evita autoizolarea, cetateanul RM trebuie sa efectueze pe teritoriul Ucrainei, in timp de 72 de ore de la traversarea frontierei, unul din cele doua teste sus-mentionate (PCR sau antigen), avand rezultatul negativ. In cazul intrarii in autoizolare, cetateanul RM are posibilitatea de a iesi inaintea expirarii celor 10 zile, prin efectuarea unuia din cele doua teste sus-mentionate (PCR sau antigen), avand rezultatul negativ.

Potrivit modificarilor prevazute de Hotararea Cabinetului de Ministri al Ucrainei nr.787 din 28.07.2021, cetatenii Republicii Moldova sositi din Federatia Rusa si Republica India dupa data de 05.08.2021, care s-au aflat pe teritoriul acestor state mai mult de 7 zile in ultimele 14 zile, la intrare in Ucraina vor fi impusi sa se autoizoleze pe teritoriul ucrainean pe o durata de 14 zile, fara dreptul de sistare a acestei perioade de timp.

Persoanele mentionate urmeaza sa instaleze si sa activeze in telefonul sau mobil aplicatia serviciului electronic ucrainean „Acasa”. In cazul imposibilitati sau refuzului instalarii acestei aplicatii persoana in cauza nu va fi admisa sa intre in Ucraina. Exceptati de la autoizolare sunt persoanele care nu au atins varsta de 18 ani.

(Visited 245 times, 1 visits today)

Modificat: august 10, 2021

Închide