Scris de 7:36 pm Destinații turistice

Descoperă 8 locuri pitoreși din Găgăuzia, Republica Moldova

Explorați Găgăuzia, bucurați-vă de cele mai frumoase localități pe care le oferă, priveliștile incredibil de frumoase asupra podgoriilor, dealurilor, văilor și colinelor.

Peisajele mioritice, frumusețea naturală, bucătăria regională, vinurile de renume mondial, oamenii cu o nestăvilită poftă de viață, toate vă așteaptă aici – în Regiunea Sud.




 

Moara de vânt din satul Beșalma

Moara de vânt din satul Beșalma
De mai bine de un secol și jumătate, pe un deal de la marginea satului Beșalma (Găgăuzia) stă o moară de vânt, de care mai putem vedea doar în cărțile vechi. Construcția este încă funcțională, iar localnicii, câteodată, se mai folosesc de ea.

 

Pauza de masă la Gagauz Sofrasi

Etno-turistic complexului “Gagauz Sofrasi” este o varietate de servicii, prin care fiecare oaspete va găsi o ocupație pentru suflet și nu va deveni pur și simplu vizitator complexului turistic, și se simte “profund” locuitor al acestui sat, care ajunge să cunoască frumusețea și diversitatea vieții rurale, de a face cunoștință cu tradițiile și cultura găgăuzilor. În etno-sat “Gagauz Sofrasɪ” plasate etnice constructie: case de oaspeți, un muzeu, o terasă cu vedere panoramică la atracții turistice din Autonomia Găgăuză, un restaurant, pensiunea baie- “Buuk Bas” și alte construcții, de transport, coloritul local culturii tradiționale.
Aici masa de prânz se va transforma într-incredibila călătorie gastronomică sedentare.

 

Valurile lui Traian

Valul lui Traian reprezintă un monument arheologic (secolul II d.H) de importanță internațională, situat la ieșirea din satul Vadul lui Isac. Are o lungime de 126 km și se întinde de la satul Vadul lui Isac până la or. Tatarbunar, pe teritoriul Ucrainean. Înălțimea valului nu depășește 1,5-3 m.

Află mai multe…



 

„Canionul” din Cişmichioi (Râpa Cișmichioi)

Canionul din Cişmichioi este unul dintre cele mai frumoase locuri din Găgăuzia. Situat in centrul satului, este monument al naturii. Atracția este obiectul de studiu al paleontologilor din diferite părți ale lumii. În 1982, în timpul săpăturilor efectuate de oamenii de știință din URSS, pe teritoriul râpei a fost descoperit un os de mamut.

 

Monumentul în memoria bătăliei de la Cahul

Acum 173 de ani a fost inaugurat la Vulcăneşti monumentul care comemorează luptele duse pe aceste locuri de armatele ruse împo­triva turcilor în 1770. Orăşelul Vulcănești este cunoscut departe de granițele țării noastre ca urmare a evenimentelor istorice remarcabile, care au avut loc aici. Primul dintre ele este bătălia de la 1574 dintre trupele domnitorului Moldovei Ioan Vodă cel Cumplit și hoardele turco-tătare în apropiere de lacul Cahul de sub Vulcănești. Lupta s-a încheiat cu înfrîngerea trupelor moldoveneşti. Crezînd în promisiunea turcilor de a-l lăsa în viață pe el și pe soldații săi, domnitorul s-a predat. Însă, turcii nu şi-au ținut promisiunea și i-au executat cu cruzime, atît pe domnitor, cît și o parte din armata acestuia.

Citește mai mult: https://noi.md/md/societate/monumentul-in-memoria-bataliei-de-la-cahul-aniverseaza-169-de-ani-foto
Facebook: NOI.md | Telegram: Noi_md

 

Aeroportul Ceadîr-Lunga

Singurul aeroport de pe teritoriul Găgăuziei, dar care nu funcționează în prezent. A fost închis în 1996, după prăbușirea unuia dintre avioane. Cu toate acestea, există încă mai multe avioane abandonate pe terenul aeroportului. Un loc bun pentru o ședință foto.

 

Muzeul etnografic Dmitri Kara Ceban

La 16 septembrie anul 1966 în satul Beșalma a fost fondat primul muzeu de naționalitate găgăuz. În această zi, un bibliotecar local, pe nume D. Karaceoban a primit dreptul de a plasa materialele sale istorice și etnografice, intr-o cladire veche a sovetului sătesc.

Află mai multe…


Vinuri de Comrat

Vinuri de Comrat este cea mai veche cramă situată în sudul Moldovei în Găgăuzia.

La Vinuri de Comrat veți face cunoștință cu istoria întreprinderii, care este strâns împletită cu etapele istoriei Găgăuziei. Sunt clădiri din secolul al XIX-lea cu ziduri și zidărie impresionante, pivnițe în care sunt depozitate cele mai bune vinuri, un muzeu care conține lucruri folosite în muncă și viața de zi cu zi în provincia Basarabia și pe vremea URSS! Teritoriul curții este o adevărată grădină de flori, de-a lungul potecilor confortabile vă puteți plimba prin întreprindere, puteți vedea și atinge arhitectura secolului al XIX-lea restaurată și restaurată cu grijă.

(Visited 4.199 times, 1 visits today)

Modificat: februarie 11, 2022

Închide