Istoric DescOperă - de la vocalize, la festival
În anul 2013, renumitul dirijor austriac, Friedrich Pfeiffer, a vizitat Moldova și a fost cazat la Orheiul Vechi. Acolo l-a cunoscut pe Anatolie Botnaru, directorul agro pensiunii Eco Resort Butuceni. Într-o dimineață dirijorul își încălzea vocea sub stâncile de pe malul Răutului, iar domnul Anatolie l-a auzit cântând. Așa a apărut ideea! După lungi discuții, cei doi și-au propus  să organizeze un festival de operă în aer liber anume acolo, sub stâncile de la Orheiul Vechi. Doi oameni cu sclipire în ochi, cu dragoste în suflet și cu dorința de a face lucruri frumoase pe pământ au crezut în visul lor și l-au împlinit.
 
Lucrurile bune nu se fac peste noapte. De la idee, până la visul împlinit au trecut 3 ani, iar în vara anului 2016 a răsunat primul concert din cadrul DescOperă - festival de muzică clasică în aer liber.  A fost necesară implicarea a zeci, chiar sute de oameni ca acest vis să devină realitate. 

Festivalul de muzică clasică „DescOperă” este în primul rând despre valori. La prima ediție au urcat pe scenă 14 soliști de operă, 70 de instrumentiști și 100 de artiști de cor, iar dirijorul a fost nimeni altul decât Friedrich Pfeiffer. 
 
Evenimentul este organizat în al treilea weekend al lunii iunie. Orheiul Vechi este un loc magic, unde și cele mai aparent imposibile vise, devin realitate. 

8 Jun 2018, 18:51

On a motorcycle from Vienna to Butuceni Opera a...
10 reasons why you should visit DescOPERA

Follow us

buy tickets:

1. Tickets can be purchased at the National Opera and Ballet Theatre “Maria Biesu”
2. National Philharmonic „Serghei Lunchevici”
3. National Palace „Nicolae Sulac”
4. Butuceni info-point, Orheiul Vechi

Cum ajungi la festival?

For the convenience of the spectators will be organized transport from Chisinau to Butuceni and the return of the route. The tickets cost 35 lei and can be purchased from www.iticket.md or from the ticket office of the Opera and Ballet Theater ”Maria Bieșu”.